25

Искане на допълнителна експертиза отложи делото на ТЕЦ "Марица-3" срещу РИОСВ

За пореден път делото, заведено от ТЕЦ „Марица-3” срещу заповедта на екоинспекцията, с която м.г. бе спряно производството, бе отложено. Този път причина стана  искане за извършване на допълнителна експертиза към вече изготвената.

Следващото заседание по делото в Административния съд е насрочено за 5 март догодина. 

През април м.г. със заповед на директора на РИОСВ- Хасково на димитровградската централа бе наложена на принудителна административна мярка,  с която е спряна производствената дейност на горивна инсталация за производство на електроенергия. Определеният срок на действие на мярка бе „до привеждане на горивната инсталация в състояние, което не позволява възникване на непосредствена опасност от замърсяване на околната среда по компонент атмосферен въздух по смисъла на чл. 4 ЗООС, и до осигуряване недопускането на неорганизирани емисии вредни вещества в атмосферния въздух, констатирани от контролния орган и контролен орган по ЗУТ“.

Централата спря работа, а веднага след това заповедта бе обжалвана. От тогава се точи делото. Междувременно централата няколко пъти бе спирана и пускана. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?