Следвайте ни

Инфекциозното в Хасково със 129 легла при епидемия 

Можем да посрещнем по- тежка инфекция от коронавируса, казва д-р Георги Гелов

viber icon

Инфекциозното отделение е готово да посрещне много по- тежка инфекция от коронавируса. Персоналът разполага със специално облекло, необходимо при работа с болни от  COVID – 19.  25 са леглата в отделението, но имаме готовност общо да бъдат увеличени до 129 при епидемия. Това съобщи директорът на МБАЛ- Хасково д-р Георги Гелов на заседанието на Съвета за медицинско осигуряване при бедствие , аварии и катастрофи“ към РЗИ.  До провеждането му  резултатите от пробите на детето, настанено в изолатора на Инфекциозното,  не бяха пристигнали. То е в отделението, след като се върна от международен лагер, където е контактувало с италианчета, а има грипоподобни симптоми. 

Няма нужда от паника. Снощи заради болна жена в димитровградската болница властите са били вдигнати на крак, съобщи още д-р Гелов. 

Временният здравен пункт на ГКПП „Капитан Андреево“ е бил организиран само за два часа, той работи на 24-часов режим. През пункта няма преминали от рисковите зони, който от днес са цяла Италия, Китай, Хонконг, Тайван, съобщи директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова. Тя препоръча на общините да ограничат масовите  прояви.   

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?