Следвайте ни

Енес Исмаилов е шампион по английски 

Възпитаникът на хасковската Езикова спечели първото място на Национално състезание по речеви и комуникативни умения 

viber icon

Възпитаникът на хасковската ЕГ„ Проф. д-р Асен Златаров” Енес Исмаилов е победител в Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език. Осмокласникът стана носител на златен медал и грамота, след като победи останалите 47 участници и впечатли журито с познанията си на английския език и богата си обща култура. Ученикът на Диана Деспова спечелил 160 от възможни 165 точки.

Състезанието е една от най- големите прояви на училищата за чужди езици. Това е голям успех за гимназията и Хасково, тъй като градът бе представен от 2 деца. Дарена Георгиева от Математическата гимназия е заела  четвърто  място, коментира директорът на Езиковата Деян Янев. Той пожела на Енес да не се задоволява с постигнатия успех, а да продължава да преследва нови цели.

Английският и литературата са любимите предмети на победителя. Той учи езика на Шекспир от 4-5 годишен, явявал се е на много езикови състезания. В подготовката за последното му помагала актрисата Иванка Шекерова за поведение на сцена.

Комисията бе много впечатлена от Енес и от познанията му. Той много чете. Темата бе „Бъдещето на градовете”. Всеки от участниците имаше по 15-на минути за своята реч, след което започват въпросите на комисията. Енес се представи блестящо, коментира Диана Деспова.

Според Енес бъдещето на градовете е те да са по- чисти, екологични и организирани. Със своето постижение Енес Исмаилов може да кандидатства  за стипендия от  общината.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?