25

Имущество на длъжници  за 600 000 лв. продаде НАП- Хасково 

Националната агенция за приходите в Хасково добави към бюджета над 600 хил. лв. за девете месеца на годината, след продажби на активи, реализирани от публичните изпълнители от дирекция „Събиране“. Това са недвижими имоти, превозни средства и вещи, обявени на търг, заради неплатени данъчни, осигурителни и други задължения на досегашните им собственици. Със средствата от проведените търгове се погасяват изцяло или частично дългове към НАП и други взискатели като КАТ, общини, съд и др., поясниха от НАП. 

Малко над 300 хил. лв. са събрани от продадени недвижими имоти, останалите са от  леки и товарни автомобили, ремаркета, машини и съоръжения  и др. Всички те са продадени на 44 търга, проведени от началото на годината . 

В момента НАП предлага два леки автомобила Mercedes със забележки, гараж в Хасково, както и два товарни автомобила Ford и Renault, сравнително нови. 

От офиса на НАП в Хасково коментират, че все повече длъжници се стараят и успяват да погасяват задълженията си преди да се стигне до продажба. Само миналия месец физически лица са внесли близо 360 хил. лв. просрочени данъци и осигуровки, за да се избегне търг на запорирано тяхно имущество. 

Данъчните препоръчват, за да не стига до подобни действия от страна на публичните изпълнители, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с дирекция „Събиране“. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?