Следвайте ни

Имоти и коли на длъжници за близо 500 бона продаде НАП-Хасково

viber icon

Недвижими имоти за 450 000 лв. и автомобили за над 28 000 лв. продадоха публичните изпълнители от НАП-Хасково през първите 3 месеца на годината, съобщиха от Данъчното.

Средствата са допълнителен приход за бюджета от 14 реализирани търга, като от приходната агенция обръщат повишено внимание, че всички обявени огледи се извършват само след уговорка с публичния изпълнител, отговарящ за продажбата и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Днес стартират огледите на апартамент и търговска площ в Пампорово, както и на части от промишлена сграда в Димитровград. Апартаментът в курортния комплекс е с площ 44,73 кв. м., намира се на втори етаж в жилищна сграда, разполага с две стаи и тераса, и е със завършени ВиК и електрически инсталации. Началната му продажна цена е 35 800 лв. В същата сграда публичните изпълнители от Хасково продават търговски обект, голям 53,70 кв. м. за 39 110 лв. И двата имота се намират до детската писта в непосредствена близост до началната лифтова станция за хижа "Студенец". Огледите им продължават до 16 април, включително, като в същия срок се внасят ценови предложения за закупуване и депозит в размер на 20% от първоначално обявените цени.

В Димитровград НАП продава промишлен обект, част от масивна постройка от 1987 г., със смесено предназначение – производствено и за офиси. В сутерена има 5 складови помещения, а два етажа от сградата се ползват като шивашки цехове. Застроената площ, обявена на търг, е 706 кв. м., водоснабдена е и електрически захранена. Началната й продажна цена е 85 200 лв. Огледи се извършват до 16 април, включително. Дотогава се приемат оферти за закупуване и депозит за участие в търга.

Подробностите за тези и други търгове са публикувани на електронен адрес (ВИЖ ТУК!) , част от обновения и подобрен сайт на НАП.

От офиса на Националната агенция по приходите в Хасково апелират при затруднения в плащането в срок на данъци и осигуровки, особено в условията на извънредна епидемична обстановка, гражданите и фирмите да се обръщат своевременно към публичните изпълнители на Агенцията, за да не се стига до продажба на активи.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?