25

Илияна Йотова гост на театралния фестивал в Тополовград 

Вицепрезидентът Илияна Йотова, областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов и заместникът Мартин Узунов бяха гости  на откриването на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ в Тополовград. Фестът се провежда вече 25 г., а тазгодишното му издание бе открито с шествие. Първата постановка, която зрителите гледаха в читалище „Св. св. Кирил и Методий - 1894“,  бе „Народен представител“ от Бранислав Нушич.

“Огромно благодаря на десетките дарители, които направиха възможно провеждането на този фестивал. Без съмнение тази седмица ще се насладим на приятни емоции.  Желая на всички участници успех в стремежа им да спечелят сърцата на публиката и най-вече да се раздават от сърце, каза кметът на Тополовград Божин Божинов. 

 „Изкуството е по-силно от войната, по-силно е от неволите, по-силно е от нерадостите! Сигурна съм, че всеки един от нас, когато се потопи в онова, което се случва на сцената, забравя всичко, каза от сцената Илияна Йотова.

„Изключително съм щастлив да бъда гост на този прекрасен празник. Този престижен фестивал пази жива паметта на един от най-обичаните български актьори Велко Кънев. Вярвам, че международният фестивал, посветен на неговото име, ще продължи да събира на сцената на Тополовград авторитетно жури и десетки нови таланти“, каза областният управител инж. Ангелов.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?