25

Икономист без професионален опит пое ОД „Земеделие“ в Хасково 

Златка Господинова е новият  шеф  на областната дирекция „Земеделие“ в Хасково. Тя смени Венелин Асенов, а назначаването й е озадачаващо. Освен че не е от системата, тя няма професионален опит и стаж в администрация. 61-годишната Господинова, която е икономист по образование,  е била деловодител в нотариална кантора в Хасково, казаха запознати.

Тя пое важния пост в средата на този месец. Позицията не е конкурсна,  пряк работодател е земеделският министър. Постът обаче изисква освен познаване на законодателството в областта на селското стопанство  и общата селскостопанска политика, също и на специфичните системи и механизми, с които се работи. 

Все още не е обявен конкурс за директор на Държавен фонд „Земеделие“ в Хасково. Както съобщихме от поста през февруари бе освободен Тодор Тодоров, а за обявения конкурс и тримата кандидати странно се оказаха с пропуски в изискваните данни. Тъй като никой не бе допуснат  по документи, трябваше да има нов конкурс, но такъв все още няма, показа днешната ни проверка. 

Местата са обещани на БСП, само че нямаме подходящи кандидати. Спряганият за мястото в агрофонда се оказа без необходимата степен на образование, за да се яви на конкурса, коментираха източници от БСП.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Самарджиева

Самарджиева

31.03.2022 | 22:05

Авторката е в напълно неадекватно състояние заради, жълтите стотинки, които е получила. Нали сте наясно че много добре знае кого клевети и много дълго време ще изплаща заради чуждите езици. Марица, това ли е нивото ви или никога не сте били на ниво!

Отговори
1 4
За......

За......

31.03.2022 | 21:59

За последните 10 години, тази жена е най голямото добро и адекватно назначение в земеделието.

Отговори
1 4
Хасково

Хасково

31.03.2022 | 21:54

Жалка статия от още по жалко подобие на журналист.

Отговори
1 4

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?