Следвайте ни

Идват жеги, не палете открит огън

viber icon

Запалени сухи треви след почистване на дворове и хвърлен незагасен фас са сред най-честите причини за пожари. Забранено е паленето на открит огън в започналия пожароопасен сезон, напомниха от противопожарната служба във връзка и очакваните тези дни температури от над 31 градуса в Хасковска област. 

Увеличаването на пожарите в сухи треви са характерни за сезона, при настъпващо засушаване и затопляне. Потушаването им е голям разход на ресурси за пожарните служби, а има и реална опасност да прераснат в горски пожари или да обхванат трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки и да нанесат значителни икономически и екологични щети.  

За да се намали риска от развитие на пожари със сериозни икономически и екологични последици, огнеборците се обръщат към  гражданите да бъдат отговорни. 

За недопускане възникването на пожари РСПБЗН - Хасково призовава стопаните на земеделски земи, физическите и юридически лица, имащи пряко и косвено отношение към жътвената кампания, към по-висока отговорност при дейности в житните масиви или в близост до тях. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?