25
Следвайте ни

 И в Свиленград 50 % от учениците минават онлайн

viber icon

Общо 2054 ученици от 85 паралелки се обучават от разстояние в електронна среда /ОРЕС/ в училищата на територията на област Хасково към днешна дата. От утре се преустановяват присъствените занятия на 50 % от паралелките в училищата в община Свиленград, тъй като 14-дневната заболеваемост там днес премина 500 на 100 000 население – 529.45, съобщиха от Областния щаб.

На ротационен принцип са учениците в Природо-математическата гимназия в Хасково, като в момента в ОРЕС там са 12 паралелки. Така са и 9-те училища в Община Харманли, където 14-дневната заболеваемост още миналата седмица премина 500 на 100 000 население. 

В Спортно училище „Стефан Караджа“ всички 9 паралелки /204 деца/ са в ОРЕС.

36 са децата, които са в ОРЕС по чл. 115а, ал. 3 и ал. 4 на Закона за предучилищното и училищното образование. Това са ученици, обучаващи се от вкъщи по здравословни причини, удостоверени с медицински документ и касаещи собственото или здравето на лица, с които живеят на един адрес, както и по избор на ученика или родителя след разрешение на началника на регионалното управление на образованието. Обучението може да бъде за срок до 30 дни или до края на обявената. извънредна епидемична обстановка, каза още от Щаба.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?