25

И прокуратурата в Кърджали с обвинения срещу Бейсим, когото гониха 200 командоси

Районната  прокуратура в Кърджали внесе обвинителен акт спрямо Бейсим Реджеп, който в края на ноември м.г. вдигна на крак полицията, след като стреля и избяга въоръжен в гората над Сърница, община Минерални бани. 55-годишният мъж е предаден на съд за това, че на 30 ноември в землището на с. Душка, община Черноочене, отправил закани за убийство. Той използвал думите  “ще те убия“, „дай ми пушката, ще те убия“, „стой ще те застрелям, дай ми пушката“, и това би могло да възбуди основателен страх за осъществяването. Престъплението е квалифицирано по чл.144,ал.3 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

Случката в Кърджалийско стана на следващия ден след стрелба при съседска разпра в Сърница. Обявеният за общодържавно издирване мъж, бе подгонен от 200 командос, но бе  заловен от пастир като него. Той е обвинен, че е държал огнестрелно оръжие - винтовка/пушка/ и 8 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение по Закона оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите  изделия - престъпление по чл.339,ал.1 от Наказателния кодекс.

Бягайки от родното си село той поел към Черноочене. Спрял край постройка за отглеждане на животни. Седнал близо нея, свалил пушката и войнишката мешка и ги оставил до себе си. Не след дълго на мястото пристигнал пострадалият Ердинч Аптиш, който отглеждал животни в постройката. Когато обвиняемият го видял, станал и насочил към него пушката, заредена с патрон. Аптиш успял да вземе оръжието, успял да го избута, след което му взел ножа и завързал ръцете. Подаден бил сигнал в полицията, като пристигналите на място служители на МВР задържали Бейсим.

Той е ареста с решение на Окръжния съд в Хасково по дело за закана за убийство, опит за убийство и незаконно оръжие за случката в Сърница.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?