Следвайте ни

И продавачите кът заради ниските заплати

viber icon

Хасковскте търговци с магазини закъсаха за персонал. Липсват продавач- консултанти. Поне 10-на са обявените в бюрото по труда свободни позиции,  на много от магазините са поставени табели, че се търси персонал.

Търсят се продавачи за хранителни магазини, за козметика, авточасти  и др. Ще търсят като не дават заплати, повечето сме на минимална работна заплата, въпреки че се работи по празници и в почивни дни, коментира млада продавачка. Според нея лятото ще е трудно, тъй като много от колежките й тръгват към морето, където вадят поне по 2 000 лв. на месец. И там почивки няма, но поне парите си струват, коментира младата жена.

На пазара на труда перманентен е недостигът на персонал за заведения, на машинни оператори и много други професии, показва седмичната справка.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?