25

И обединени левите ще са четвърта сила в хасковска област 

БСП не може да очаква кой знае какво в хасковския регион при евентуално обединение на левите партии. Причината са твърде ниските резултати на тези формации на последните, пък и на по- предишни избори в региона.  

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи покана за обединение към нароилите се през последните години червени партии. На кръглата маса "Лява България – идеи, политики, единение" вчера седнаха Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Кадиев, Георги Първанов и др. партийни лидери.  

Ето техните незавидни резултати от парламентарния вот на 2 октомври т.г. в Хасковско. „Изправи се, България“ на Манолова събра 0.67 на сто от гласовете на избирателите в региона,за МИР са гласували 0.14 на сто. Евролевицата, ако предположим, че също би влязла в обединението, събра 0.25 на сто. „Нормална държава“ на Кадиев и Движение 21 на Дончева неслучайно нямаха кандидати. 

АБВ на Петков участва в коалиция с най- новата лява партия „Български възход“ и успя от раз да вкара депутат от хасковския регион с подкрепата на 6.85 на сто от гласувалите. Само за един стигнаха силите и на БСП, за която гласуваха 8.75 на сто.  Само за сравнение, "Възраждане" взе 9.30 на сто от гласовете н региона.

Имайки предвид постиженията на последния вот, които не са по- различни от тези на предишни, на евентуални избори  общият резултат на обединените леви би бил 16.60 на сто. Така те биха останали четвърта политически сила след ГЕРБ, ПП и ДПС, които взеха съответно 26.45, 19.25 и 17.69 на сто от гласовете.  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Бива

Бива

30.11.2022 | 08:17

Четвърта сила пак бива, добре е...Просто истината е, че голяма част на електората на левите оттече към Израждане...Там са сега правоверните антинатовци и антиевропейци, ентусиазирани фенове на путлер и кликата му!

Отговори
2 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?