Следвайте ни

И дистанционно възпитаниците на Ветеринарната гимназия печелят конкурси 

viber icon

В условията на извънредно положение и на извънредна епидемична обстановка  от 16 март учебният процес в Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“  в Стара Загора се провежда дистанционно в електронна среда с изключително отговорното отношение на учители и ученици. Родителите направиха всичко възможно да осигурят на децата си интернет и устройство. Учебната 2019/2020 година ще завърши успешно по този начин.

Учители и ученици показаха, че учебният материал може да бъде разбиран и усвояван и в изцяло електронна среда, с необходимия инструментариум, с допълнителна работа и домашни задания. Младежите показаха ценни качества като адаптивност, мотивираност и иновативност, подкрепени от преподавателите си, отлични професионалисти.

Деветокласници от гимназията се представиха отлично в онлайн викторината на „Зелени Балкани“ „Натура 2000 и лешоядите в България“ на 27.04. 2020. Целта на конкурса бе да се научи повече за българската природа и нейното опазване. 

Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ в града на липите участва във виртуалната Областна панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране на 29 април 2002 година, като представи отличните условия за обучение и придобиване на много важни за икономиката на страната специалности.

Ежегодно гимназията провежда Национален ученически конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“, включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 година. И през тази година ученици от цялата страна изпращат творбите си до 30 май 2020 в категориите „Рисунка“, „Есе“, „Фотография“, „Презентации“ и „Репортажна статия“. Месец по-късно ще бъдат отчетени резултатите от конкурса. Наградите, които ще получат победителите, ще бъдат отсъждани от компетентно жури във всяко едно направление. 

Гимназията за пореден път доказва потенциал и ресурс да се справя в трудни ситуации – за качествено образование и участие в извънкласни форми във виртуална среда.

Времето от 16 март досега постави своето предизвикателство пред ученици и учители. Любовта към професията, отговорността пред обществото, отношението към училището и знанията, които Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ в Стара Загора дава на възпитаниците си, се сляха в едно с младежкия ентусиазъм и помогнаха още от първата седмица учениците да продължат образованието си пълноценно и активно. Тази година гимназията отбеляза своята 70 годишнина. 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?