Следвайте ни

Хвърлят 2.6 млн. лв. в коритото на р. Хасковска, ако ги намерят 

viber icon

Пореден опит за корекция на коритото, така че да възстанови проводимостта на р. Хасковска в западния й участък прави Община Хасково. Тя  обяви поръчка за 2 640 009 лв., като освен изпълнител на строително ремонтните работи търси и финансиране, каквото за сега не е осигурено. 

Реконструкцията ще обхване участък от 1.2 км от моста на ул. „19 февруари“ до края на регулационната граница на града.  Предвиждат се  изграждане на разрушени стени, възстановяване на  дъното и др. дейности. Необходимото време за това е 200 дни, според проекта. 

Има одобрен инвестиционен проект, който е с   хидротехническа, конструктивна и геодезия част, както и хидроложки доклад, план за безопасност и  др. За обекта  е издадено Разрешение за строеж през  март т.г. 

Проектът за този участък на реката е от 2007 г., 10 години също бе направен опит, той да бъде реализиран, но пари не бяха намерени. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?