112

Хванаха контрабанда на цигари за 220 бона в бус на границата

Обвинение за контрабанда на цигари за 219 870 лв. през ГКПП Капитан Андреево е повдигнато на 39-годишен шофьор на микробус от Турция, съобщиха от  Окръжна прокуратура – Хасково и Агенция „Митници“.

Автомобилът пристигнал на пункта преди 2 дни. Курсът му бил за Германия и Нидерландия. Водачът представил редовни документи за превозваната стока - картонени чаши. По метода „анализ на риска“ митничарите селектирали микробуса за щателен контрол, включително с рентген. При проверката се установило, че наред с редовната стока има и 55 кашона с общо 34 900 кутии с цигари.

Шофьорът е привлечен към наказателна отговорност за престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение парична гаранция 5000 лв. Също така с постановление на Окръжна прокуратура-Хасково на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на Република България.

В същия ден, в друг товарен автомобил, инспекторите открили 435 стека цигари, скрити сред алуминиеви профили. Превозното средство пътувало от Турция за Германия. Цигарите са задържани. На шофьора - турски гражданин, е съставен акт, допълниха от Агенция „Митници“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ясно

ясно

22.01.2024 | 15:20

Ей там е закопано кучето -в гащи шалвари и под палта се внасят стотици кутии отделно в бусавете също но шарят на определени митничари и така се издържат цели ромски квартали като шекера например-Отиди и се разходи аоколо КАТ и поне десет дущи ще те питат искаш ли цигари /без бандерол естествно и по-евтини поради това.

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?