Следвайте ни

Хванаха 18 мъже да вадят незаконно гнайс в Ивайловградско 

viber icon

Районната  прокуратура в Хасково разследва незаконен добив на гнайс в ивайловградското село Нова ливада.  Става въпрос за работа  без предоставена концесия, като са използвана техника.

На 3 февруари  била проведена Специализирана полицейска операция под наблюдението на прокуратурата. В землището на с. Нова ливада е намерено кариерно гнездо, от което незаконно се добивал камъкът. Кариерата не фигурира в регистъра на Министерството на енергетиката с необходимите разрешителни за осъществяване на тази дейност, обясниха от апелативната прокуратура. На място са били установени 18 мъже да работят.  Двама от тях, на 26 г. и на 42 г., са задържани по Закона за МВР. В кариерното гнездо е имало верижен багер , а наблизо и верижен трактор с монтирано устройство за товарене, както и 50 палети с гнайсови плочи. 

Разследването по случая продължава, съобщиха от апелативната прокуратура.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?