112

Художничка от Хасково с 2 изложби и участие в конкурс против войната

Талантливата художничка от Хасково Ваня Ривова ще участва в две изложби и в конкурс против войната. 

Предстои й представяне утре – 30 май, на юбилейната експозиция на школа „Колорит“. Откриването е в 18 ч. във фоайето на хасковското читалище „Заря“. Тук авторката ще покаже 4 композиции от 4 керамични пластики  - „Артемида“, „Общност“, „Емоционална амплитуда“, „Последен шанс“. Те представляват разнообразие от техники, с които се надява да заинтригува и публиката в родния си град.

Ривова защити бакалавърската си степен в Нов български университет (НБУ) със специалност „Керамика и порцелан. Дигитални форми“. Тя продължава с магистратура в същото направление.

Известна в софийските среди с миналогодишната си работа „Acid woman“ и композицията й от керамични маски. Тази година тя ще се опита да заинтригува почитателите си на юбилейната изложба „ЦИ 13“ на НБУ със серия торсове „Божествени“. Те са взели имената на богини и въплъщаващи границата на духа и материята. Освен тях, Ваня представя и емблематичните си глави в композицията „Общност“, с които ще участва и на конкурс към НБУ за „Безсмислието на войната“.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?