25
Следвайте ни

ХТПП доведе в Хасково бизнесмени от Ирак

viber icon

Бизнес делегация от гр. Ербил, Република Ирак посрещнаха днес заместник- областните управител на Хасково Виолета Желева и Мартин Узунов. Българо-иракският бизнес форум се проведе в зала „Марица“, а делегацията е по покана на Хасковската търговско-промишлена палата (ХТТП). Целта на форума е обсъждане на нови възможности за инвестиции и подпомагане създаването на нови бизнес контакти.

Делегацията бе предвождана от Ибрахим Мохамед Канби Базаз, заместник- председател на Търговско-промишлена палата в  Ербил. Иракските бизнесмени проявяват интерес за срещи с фирми от региона, които се развиват в сферата на земеделието, машиностроенето, строителството и възобновяемата енергия. Също така те се интересуват и от хранително-вкусовия бранш. 

Над 33 000 компании развиват бизнес в Ербил, стана ясно на форума. Гостите приветстваха българските фирми също да отворят свои представителства там. “Ние сме готови да си сътрудничим с Вас и да си помагаме в развитието на бизнес отношенията. Има специално законодателство относно чуждите инвестиции у нас. Законът за чуждите инвестиции е създаден, за да обслужва и улеснява представителствата на чуждите компании. Най-главното, което трябва да се подчертае, е че също така данък печалба може да бъде отсрочен във времето до 10 г.“, обясни г-н Ибрахим Мохамед Канби Базаз.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?