Следвайте ни

Хореографът Васко Димов е новият почетен гражданин на Хасково

viber icon

Хореографът и главен художествен ръководител на Танцов ансамбъл "Южняци" в Хасково Васко Димов е новият почетен гражданин на Хасково. Това реши днес общинският съвет,  след внесено предложение от Инициативен комитет, събрал подписка от 577 съграждани на Димов.

Васко Димов е роден през 1951 г. в хасковското село Николово. ​Завършил с пълно отличие Института за музикални и хореографски кадри в София през 1974-а и ​с.г. е назначен като щатен хореограф в тукашния Ансамбъл "Китна Тракия". 
Работил е 5 г. като хоноруван преподавател в някогашния Институт за културно-просветни кадри в Хасково.

През 1979 година създава Детски танцов ансамбъл "Южняче", който ръководи в продължение на 37 години. "За 50-те години, отдадени на народните танци, Васко Димов е обучил и възпитал в дух на патриотизъм и национална гордост хиляди деца и подрастващи", ​пише в мотивите за удостояването му със званието.

Създател е на десетки танцови постановки за деца и възрастни, автор е на многобройни масови танцови композиции по повод събития и чествания, лауреат и носител е на отличия от десетки наши и чужди престижни форуми на танцовото изкуство.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?