Следвайте ни

Хор "Орфей" пее пред Младежкия център в Хасково

viber icon

Традиционният годишен концерт на детски хор "Орфей" ще ​е утре вечерта в Хасково. ​Изпълненията ще са на стълбите пред централния вход на Младежкия център, за да бъдат спазени изискванията за безопасност и за публиката, и за участниците, съобщиха от кметството.

Репертоарът на концерта включва добре познати песни, както и творби, разучени и подготвени по време на принудителната ваканция заради COVID-19. Това ще бъде и прощалното участие на три от момичетата, които тази година са абитуриентки. В концерта ще има още два специални момента, предвижда програмата.

Първият е получаването на сертификат за участие в световен виртуален хор от Вяра Шопова и Анастасия Димитрова. Ще бъдат показани и сертификатите на диригента на хора - Елена Цветкова, както и този на самия състав, а най-малките певци ще получат официално наградите, които са завоювали съвсем наскоро.

Ели Иванова е спечелила I награда в първа възрастова група при солистите, а цялата подготвителна формация - I награда в категория "Вокални ансамбли" на V международен дистантен конкурс "Нови гласове и песни". Те са били отличени сред 225 изпълнители от България и чужбина.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?