25

Хор "Орфей" и хасковският коледен фестивал с номинация от БНР

Детски хор „Орфей“ и Националният фестивал на коледната и новогодишната песен са номинирани за престижни отличия от Българското национално радио. 

За първи път хасковска формация и музикално събитие получават престижни номинации в авторитетната анкета на БНР – предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“, съобщи диригентът на хор „Орфей“ Елена Шопова. 

Нека всички подкрепим хор „Орфей“, номиниран в категория "Ансамбъл на годината" и Фестивала на коледната и новогодишната песен в категория "Музикален проект на годината".

Национална анкета сред слушателите на БНР за избор на "Музикант на годината" в класическите жанрове се провежда от 1991 г. Освен голямата награда "Музикант на годината" - уникална бронзова статуетка на скулптора Христо Илиев, според броя на гласовете се определят и призове в няколко други категории, сред които "Активна творческа дейност", "Ансамбъл на годината", "Музикален проект на годината", "Премиера", "Юбилей", "Млад музикант на годината" и др. 

В 32-рото издание на анкетата на Националното радио Детски хор „Орфей“ и единственият в Европа фестивал на коледната и новогодишна песен, който се провежда в Хасково, имат шанс да спечелят престижните отличия. 

Гласувайте и подкрепете талантливите деца на Хасково! 

МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА 2022 – кой ще бъде той, решавате Вие!

https://bnr.bg/horizont/page/muzikant-na-godinata

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?