112

Хилядно шествие за 24 май в Хасково

Четирима учители от региона с отличия от министерството на образованието и науката

Хилядно празничното общоградско шествие на буквите в Хасково тръгна днес от централния площад "Свобода" в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. 

Водено от мажоретния състав и духовия оркестър множеството, в което се включиха възпитаници на всички училища в общината, учители, детските градини и студенти, премина през бул. "България" на път за спортния комплекс "Спартак". Там се проведе официалната церемония по връчване на традиционните отличия "Ученик на годината" на община Хасково и празничен концерт.

Междувременно четирима учители от региона получиха отличия – грамота "Неофит Рилски", от Министерство на образованието и науката.

Почетното отличие заслужиха Александър Некезов – старши учител по физическо възпитание в ОУ "Любен Каравелов" - село  Узунджово, Петя Благоева – директор ОУ "Христо Ботев" в село Левка, Светлана Костадинова – заместник- директор ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково и Лидия Георгиева – главен учител по български и литература в ПГЛП "Райна Княгиня" - Хасково.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?