Следвайте ни

Хасковският театър залага на сигурно на 10 ноември

viber icon

Хитовата комедия “Заложи на сигурно” със звездния състав - Асен Блатечки, Малин Кръстев и Димитър Бакалов, ще се играе в театъра на знаковата дата 10 ноември. В програмата на ДКТ “Иван Димов” за месеца е предвидена още премиера, както и детските заглавия “Пинокио” и “Кой е по-хитър”, съобщиха от театъра.

 35 г. по-късно хасковският театър отново се връща към една от емблематичните пиеси на всепризнатия майстор на комедията Дарио Фо - "Грешката е вярна". През сезон 1985/1986 г. режисьорът Андрей Аврамов избира за главната роля Иван Савов. Сега актьорът се е амбицирал да представи своето режисьорско виждане за пиесата. В главната роля сега - на Антонио/Двойника, е директорът на театъра Стелиян Николов. Той ще си партнира с познати на публиката имена като Николета Малчева, Иванка Шекерова,  Димитър Атанасов - Шърата, Емануил Костадинов. В спектакъла ще видим още Пилю Пилев, а дебют на хасковска сцена ще направи младата актриса Савина Башлийска.

Премиерата е насрочена за 26 ноември /четвъртък/. Иван Савов е поставял на хасковска сцена още "Любовникът", "Испанска афера", "Вдовиците", "Паола и лъвовете", "Различен от всички".

Дарио Фо, един от най-популярните драматурзи на Италия, чиито пиеси са преведени на 30 езика и са поставяни в над 50 страни на няколко континента. Той почина през 2016-а, на 90-годишна възраст. Авторът-актьор е прочут с острите си политически сатири. Сред заглавията, с които е познат на българската публика са „Случайната смърт на един анархист", „Архангелите не играят флипер", "Няма да платим, няма да платим", "Отворена брачна двойка", "Не всеки крадец е мошеник", "Грешката е вярна". Автор е на още около 70 пиеси. Дарио Фо е носител на Нобелова награда за литература от 1997 г. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?