112

Хасковският музей представя два филма в Димитровград

Жителите и гостите на Димитровград ще могат да се насладят на два епизода от документалната поредица „Загадки и истории в музея“. Те са за световно известните музикални легенди Аспарух Лешников и Недялка Симеонова. Прожекциите са на 11 декември от 17 ч. в Туристическия информационен център, съобщиха от кметството. 

Серийният филм представя културно-историческото наследство на Хасковския край в 10 епизода с 20 подбрани от сценаристите теми. Режисьор и оператор на серийния филм е Николай Скерлев. Автор на музиката е хасковският композитор Данаил Петков. Сценариите са дело на екипа на РИМ-Хасково. В епизодите участват ентусиасти от Хасково, Харманли и Пловдив.

Идеята на поредицата е да популяризира материалното и нематериалното културно наследство на Хасковския край чрез подбрани теми от античната, новата и най-новата история на България и етнографията. 

Всяка тема разказва история, свързана с паметник на културата или изложен в някой от музейните обекти експонат, или обичай, с които музейните специалисти искат да запознаят жителите и гостите на Хасково и региона. Някои теми са съсредоточени върху интересни личности и разказват малко известни или неизвестни факти от биографиите им.

Предстоят прожекции и на другите епизоди от поредицата в Димитровград.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?