Следвайте ни

Хасковският хор „Орфей“ пее в НДК

viber icon

Хор „Орфей” от Хасково става част от Детския хор на България. Хасковските певци са включени в проекта на Български хоров съюз, носещ това име и ще бъдат сред най–добрите в страната, които ще се изявят на сцената в зала 1 на НДК. 

Орфейци се включиха в събитието по покана на организаторите. Като водещ състав за областта те изнесоха открита репетиция пред музикални педагози от града, на която представиха част от песните, включени в проекта. 

Днес певците, заедно с диригента Елена Цветкова и пианистката Красимира Генева се включват в столицата в заключителните работни ателиета. По време на последните репетиции децата ще се срещнат със своите връстници от Пловдив, Бургас, Шумен, Русе, Свиленград и София, както и с диригента на концерта – маестро Славил Димитров. 

Програмата включва 10 популярни български песни, сред които „Обичам те, родино”, „Де е България”, „Къде си вярна ти, любов народна”, „Детство мое”, „Дъга”, „Песен за децата”, написани през годините от големите композитори Любомир Пипков, Виктор Чучков, Вили Казасян, Христо Недялков и други. На заключителния концерт ще прозвучи за първи път и песента на Славил Димитров „Ти си герой”, написана по време на извънредната обстановка, свързана с COVID–19. В нея като солисти ще се включат оперните певци Мила Михова, Еделина Кънева,  Орлин Горанов и Михаил Михайлов.Изпълненията на сборния хор ще съпровожда оркестъра на Младежка филхармония – София.

Концертът „Детският хор на България” е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. Началото е от 19 часа на 3 юли, а билети могат да се купят от касите на НДК.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?