Следвайте ни

Хасковският център "Марина" стана на 20 години

viber icon

20 години от създаването си празнува днес Дневен център за деца и младежи с увреждания „Марина“ В  Хасково. Празникът е двоен, защото днес една година от откриването си отбелязва и Дневният център за пълнолетни лица с увреждания. 

Гости на празничното тържество бяха заместник кметът на Хасково Танер Емин, началникът на отдел „Здравеопазване и социални дейности“ Златка Караджова, представители на Агенцията за закрила на детето, на НПО, родители и приятели на децата от Центъра. 

През 20-те години на съществуване на Дом „Марина“ тук са били 217 деца с увреждания. В социалното заведение те получават подкрепа, обучават се, играят заедно, придобиват умения.  Управителят на „Марина“  Таня Ганева благодари на родителите за доверието към работещите в социалната институция, на служителите за всеотдайната работа и на община Хасково за подкрепата към децата и към работещите тук. Днес възпитаниците на „Марина“  поздравиха гостите с танци и песни. Маг Тео разкри някои от тайните на илюзионистите, а кулминацията на празника настъпи, когато бяха разрязани тортите, подарени от община Хасково рождения ден на дом „Марина“.  

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?