Следвайте ни

Хасковски кошмар на „Единство“. Постоянен дим и боклуци 

viber icon

Проверка и прилагане на всички законови мерки срещу нерегламентираните сметища и задимяване  в „Република“, обеща на гражданите кметът Станислав Дечев. 

По време на обсъждането на бюджета хасковлии от ул. „Единство“ в квартала съобщиха, че до тях никога не стигат средства за благоустрояване, нито някой реагира на проблемите им. 

Животът ни е кошмар. На „Единство“ има огромно  вонящо сметище, разказа Георги Занопян, който дори предостави снимки на кмета.  Това е дерето на „Република“, където се изхвърлят боклуци от обитатели на незаконни постройки в квартала. Сметището е под прозорците на хората, а районът е на 5 минути от центъра на града, допълни още той. 

Не можем да отворим прозорци ни зиме, ни лете. Непрекъснато се горят гуми, кабели, каквото има. Как се борим с мръсния въздух, като никой не реагира на случващото се в махалата, а то се вижда отдалече, коментираха и други хора от квартала. 

Те допълниха, че от 30 г. никой не реагира на ситуацията в квартала с незаконните къщи, сметища и животни, Обитателите им превръщат в кошмар живота на хора, които живеят в нормални и законни сгради, работят и плащат данъци.   

Те настояват сметището да бъде почистено, дерето запълнено, а защо не и да се превърне в парк. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?