Следвайте ни

Хасковската болница с нова Хемодиализа за 230 000 лева

22 са вече постовете за болните, купени са и 6 нови апарата

viber icon

Двойно се е увеличил обемът на работа в хасковската хемодиализа, след като отделението бе напълно обновено. Постовете за пациенти в него са вече 22, а само преди година бяха 14, съобщи директорът на  МБАЛ- Хасково д-р Георги Гелов.  Днес той и областният управител д-р Стефка Здравкова прерязаха лентата на напълно обновеното отделeние. В него са вложени 230 000 лв. от здравното министерство. С тях освен разширяване и ремонт на помещенията, бяха закупени 6  апарата от висок клас, както и система за водоочистване. 

Заради лошите условия и по- малкия капацитет, част от болните отиваха в специализирани отделения в болници извън областта,        казаха лекарите.

Болницата разполага с чисто нови специализирани автомобили,  които транспортират болните от домовете им до отделението за хемодиализа. Пациентите са от различни населени места в областта. Колите са лизингови и многофункционални. Могат да обслужват и хора в инвалидни колички.   

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?