25

Хасково вече има модерно неонатологично отделение с капацитет от 20 бебета

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев, изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов и областният управител Гинка Райчева прерязаха лентата на обновеното и модернизирано отделение по неонатология в МБАЛ- Хасково. За да поздравят работещите в АГ-сектора, тук бяха народни представители, председателят  на Общинския съвет Таня Захариева, заместник-кметовете Мария Вълчева и Динко Тенев, представители на бизнеса, лекари от други отделения в болницата, управители на ДКЦ, родители на деца, родени тук и преминали през грижите на хасковските специалисти-неонатолози.  
„Процесът на обновяване на АГ– комплекса започна през 2016 година и стъпка по стъпка, с много труд и упоритост, успяваме да обновим отделенията в този комплекс. След като реновирахме АГО и реанимацията, дойде ред на неонатология. Преди година пък  напълно обновихме Детско отделение. Така успешно приключва проектът на болницата за подобряване на майчиното и детско здравеопазване“, каза д-р Георги Гелов. Той благодари на кмета Станислав Дечев и на целия екип на администрацията, които успяха да защитят най-мащабната инвестиционна концепция в Южен централен район, където болницата е  партньор. 
„Поздравявам д-р Гелов за неспирните усилия да се обновява и модернизира нашата болница. Тук обаче искам да подчертая, че аз, д-р Гелов и всички управленци създаване добри условия за работа, влагаме труд и усилия, за да ги има тези условия. Но най-важни са хората. Затова днес пред Вас благодаря на всички лекари, медицински сестри, акушерки, санитари и всички, които работят в болницата. Вие сте хората, които осмислят и изпълват със съдържание онова, което ние правим“, каза кметът на Хасково Станислав Дечев. 
Бебетата, които се нуждаят от грижа ще бъдат преместени в просторните модерни зали на обновеното отделение по неонатология в Хасково. Капацитетът му е 20 деца. Апаратурата е от последно поколение и позволява грижи, които съответстват на съвременните стандарти.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?