Следвайте ни

Хасково търси 10 млн. лв. за парк върху казарми

viber icon

Община Хасково търси 10 млн. лв., за да превърне руините над ДНА в голям обществен парк. В централната градска част повече зеленина не е излишна. Надеждите са парите да дойдат от държавата, съобщи кметът Станислав Дечев. Проектът предвижда там да има различни игрища, кътове за отдих, музей. 

Повече зелени площи са част от препоръките към програмата за по- чист въздух в града, чието обсъждане предстои утре. 

Припомняме, че за реализацията на мащабния проект има изпълнител. За 8 295 000   лв.  ДЗЗД „Еко Мар Груп“, в което влизат „Еко Традекс Груп“ АД , „Маридел 2012“ ЕООД и „Вамос“ ООД трябва да преустроят терените и сградата. Дружеството спечели обществената поръчка в началото на м.г.

За 108300 лв. е обществената поръчка за оценител на инвестиционните проекти и строителен надзор на строежите в бившето поделение над ДНА. Военният имот, сградите в който се разрушиха, тъй като от години не се използват, бе предоставен на Община Хасково безвъзмездно, за да се превърне в музей и голям парк. 

В чудесен голям парк може да се превърне и разрушаващото се танково поделение, сподели още кметът.  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?