Следвайте ни

Хасково спря поръчка за 6 млн. лв. за електрически автобуси

viber icon

Прекратена е обществената поръчка за 6 млн. лв. за доставка на електрическите автобуси, диагностично оборудване и зарядни станции на  общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ в Хасково. Причината е жалба в КЗК на „Българска автомобилна индустрия“, ЕАД, по която комисията е образувала производство. Същото дружество е подало жалба и срещу подобна поръчка на община Враца, показа наша проверка. 

Електрическите автобуси  трябва да се движат в Хасково по проект за подобряване на качеството на атмосферния въздух, финансиран от ОП „Околна среда“, който предоставя 5 млн. лв. от необходимата сума.  Обществената поръчка бе пусната в последния работен на м.г. 31 декември. Жалбата е от 28 януари т.г. и е заради дискриминация в критериите за възлагане.  Управителят на общинското дружеството „Тролейбусен транспорт “ Йордан Панев е прекратил поръчката, така проектът се забавя. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?