Следвайте ни

Хасково ще кандидатства с проекти за музея, театъра и галерията  

viber icon

С проекти  в областта на културата и културното наследство, които да бъдат подкрепени от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, ще кандидатстват Регионалният исторически музей и Община Хасково. Механизмът предоставя 100% безвъзмездно финансиране, а общината има готовност с проекти. Изисква се одобрението на ОбС , който на  заседанието си в петък ще гледа три такива докладни.

Музеят може да получи 400 000 евро за по- добро управление на културното наследство. С парите може да се реши проблемът със старото оборудване, може да подобри интериора и екстериора, да се финансират експозиции, софтуер и мн. други, включително обучение.

Толкова е сумата, която Общината може да получи, за да подпомогне галерията и театъра. Като парите са за събития, конференции, експозиции и др.

200 000 лв. може да достигне безвъзмездната помощ за подобряване на достъпа да културни  забележителности, като се подпомагат и козметични ремонти и оборудване.

В проектите Хасково ще си партнира с организации в Норвегия, Лихтенщайн и Исландия.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?