Следвайте ни

Хасково ще има нов огромен парк, разчистват терена над ДНА

viber icon

Мечтата на Хасково за ново зелено сърце в центъра на града е на път да се сбъдне. Веча започна разчистване на терена над ДНА,  на който ще се изгражда парк. 

Преди години МО предостави безвъзмездно 50 дка с бивши казарми на общината, а през декември 2020 година Хасково получи от правителството 3 900 000 лева, за да изгради модерен парк в центъра на града. 

На това място са предвидени за изграждане алеи, спортни и паркови съоръжения- площадка за тротинетки и скейт, езеро, няколко детски къта, фитнес на открито, мултифункционално спортно игрище. Всички спортни терени и съоръжения ще са със свободен обществен достъп. Ще бъдат запазени ценните дървесни видове. Ще се залеси с нови видове. Най-ценното в този терен е Паметникът на 10 Родопски пехотен полк. След десетилетия на забрава и разруха, този монумент вече ще получи заслужено внимание. Пространството около него ще бъде облагородено и ще бъде достъпно за поклонения в памет на смелите български войници от 10 Родопски пехотен полк. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Мечтата

Мечтата

03.07.2021 | 23:30

Една нормална спортна зала да направят,окръжен град!!!

Отговори
1 0
Жител наблизо

Жител наблизо

02.07.2021 | 23:35

Само ,че ще е хубаво да бъде заграден парка и охраняем както градската градина ! Иначе на всички им е ясно какво ще се случи със съоръженията от живущите в “махлата”

Отговори
8 0
Защо

Защо

02.07.2021 | 19:33

Защо се разработиха точно преди изборите?

Отговори
5 1
Защото

Защото

03.07.2021 | 09:26

Не смеят да се покажат с лицата си пред хората.И мислят,че като реализират и "усвояват" преведените средства ще заблудят някой.Едва ли!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?