25
Следвайте ни

Хасково ще има гробище за домашни любимци

viber icon

Хасково ще е сред малкото градове в страната, в които ще има гробище за домашни любимци. На вчерашното си заседание Общинският съвет реши да бъде отреден терен за това. Сега собствениците погребват починалите си любимци където намерят, най- често край парковете.

Предложението  за терена е на зоодоброволците, които искаха да има и терен за хранене на уличните животни, но то не бе прието. 

Съветниците приеха програмата за обладяване на популацията на бездомни животни до 2025 г. 140 000 лв. са средствата, които ще бъдат заложени в бюджета за разходите на новия приют в Узунджово, чийто ремонт е приключил.Действащ ще бъде и вече работещият в бившата ОСМА. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Собственик на куче и котенце

Собственик на куче и котенце

18.12.2021 | 10:40

В Пловдив такова гробището направи Славчо още в 2008 година. И масово се ползваше от хората загубили домашните си любимци.После дойде мамин тотю и го закри.Трябва да имаш лед вместо сърце да направиш такава глупост.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?