Следвайте ни

Хасково се рекламира пред туроператори и блогъри

viber icon

По покана на Туристически информационен център – Хасково, в града, ще пристигнат над 30 туроператори и блогъри за участие в опознавателен инфотур в града.  Събитието е тридневно - на 17,18 и 19 април. 
Община Хасково, като врата към Източни Родопи, осъществява тази инициатива, съвместно с Ивайловград, Свиленград, Минерални бани и Кърджали.
Целта е да се популяризират туристическите обекти в общините и да се покажат възможностите за изготвяне на разнообразни и интересни туристически маршрути в този район.
"Надяваме се тези земи, които са били населявани от най-древните европейски цивилизации, да се превърнат в предпочитана туристическа дестинация за входящ и вътрешен туризъм", споделиха от ТИЦ-Хасково.
Туроператорите и блогърите ще имат възможност да се докоснат до част от богатото културно и историческо наследство в региона, красотата и природните феномени на Източни Родопи, лековитите минерални извори, качествените вина от местни сортове грозде, местни ястия, бит и традиции.
Паралелно, през тези дни, очакванията са да се създадат добри приятелства и ползотворно сътрудничество между местните власти и туристическия бизнес. Ще бъдат обменени мнения и опит за оптимизиране качеството на туристическото предлагане в този регион, така, че то да отговаря максимално на изискванията на туроператорите.
Опознавателният инфотур ще  започне в 14 ч. на 17 април, с посещение на монумента на Света Богородица. През този ден ще бъдат разгледани и останалите туристически обекти на територията на община Хасково.
В следващите два дни, обиколката ще продължи с посещение на туристически обекти в другите четири общини./Марица
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?