112

Хасково с 4 медала по спортно ориентиране в Родопите

Четири медала спечелиха състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев от двата старта през уикенда в Родопите. Домакин беше клуб „Карлък“ (Смолян). Участваха 150 представители на 26 клуба от страната.

Първият старт в съботния следобед се проведе в местността Средногореч в близост до село Полковник Серафимово и бе посветен на Освобождението на тази част от Родопите преди 110 години.

Хасковският клуб участва с 10 състезатели. По пресечената местност, осеяна с много остатъци от паднали клони и храсталаци, най-добре се представи Елица Ксиаопу в групата на 12-годишните момичета, която постигна 3-то място и брат й Енлон, който е втори при 10-годишните момчета. Останалите по-добри резултати са на Енфун Ксиаопу – 4-ти в М14 и Ванеса Бачварова – 6-та в Ж16.

Вторият старт за Купа „Тренера“, посветена на дългогодишния треньор на Смолянския „Карлък“ се проведе в неделния предиобяд в района на Смолянските езера. Там хасковлии се представиха по-добре и спечелиха две бронзови отличия. Медалистите са Енфун Ксиаопу в М14 и Николай Стилев в М35. Габриела Нанева при жени 21 г. е четвърта непосредствено след националните състезателки от Смолян – сестрите Дяксови, а Елица Ксиаопу – Ж12 и Нина Янева – Ж45 заеха почетните 5-ти места.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.08.2022 | 16:50

БРАВО на ДЕЦАТА на ХАСКОВО

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?