Следвайте ни

Хасково продължава патронажната грижа за възрастни и хора с увреждания

viber icon

Медицински сестри, психолози, социални работници, домашни помощници и рехабилитатор продължават да  предоставят патронажни грижи на 169 лица към момента. Целева група по проекта са възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване и лица над 18 г. с увреждания и техните семейства. Приоритет е предоставянето на тези услуги за жителите на малките, отдалечени и труднодостъпни населени места на територията на община Хасково, съобщиха от кметството.

Патронажна грижа се предоставя в Хасково и населените места в ​района, а потребителите получават здравни и социални услуги до 2 часа на ден. Потребителите на услугите не заплащат потребителска такса за предоставяните грижи. Продължават да се приемат заявления на желаещи. Те се подават в касов салон - деловодството, наобщинската администрация.

Проект BG05M9OP001-2.040-0006-C01 "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – гр. Хасково" е финансиран по ОП “Развитие на човешките ресурси 2014г.- 2020г.“ по процедура BG05M9OP001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?