Следвайте ни

Хасково привлича туристи с 6 нови маршрута 

viber icon

Туристическият информационен център представя е забележителностите на община Хасково и културно-историческото наследство на региона пред участници, гости, туроператори, медии и други посетители на Международната туристическа борса  Ваканция  & СПА Експо.  

Тази година акцентът на представянето на община Хасково е върху уникалната „Александровска гробница“, която със своите стенописи и архитектура е едно от най-големите богатства на тракийското културно наследство по нашите земи. Туристическият център е изработил  шест нови туристически маршрута с обектите на Хасково, които ще бъдат предлагани на туроператори и туристически агенции.

Една от ключовите цели на участието  ни е популяризиране на туристическия потенциал на община Хасково, привличане на повече посетители в региона, създаване на нови ползотворни контакти с представители на туристическия бранш – български и чуждестранни туроператори, туристически агенции, медии. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри 37  издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, като поздрави  представителите от целия  сектор туризъм,  който работят българският туризъм да бъде все по-устойчив и модерен.

Над 36 общини от 20 държави, повече 360 представители на туристическия бранш от страната и чужбина участват тази година във „Ваканция и СПА Експо“.

Очаква се броят на посетителите да достигне над 20 000, като сред тях са  специалисти от туристическата индустрия-участници и гости.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?