Следвайте ни

Хасково през погледа на млади фотографи в календара за 2017-а

viber icon
ХАСКОВО, Весела ТОДОРОВА

Ротондата в парк "Ямача" е избраната снимка за януари, в календара на община Хасково за 2017-а година. Първата от 12-те фотографии е дело на Петя Димитрова от 10 а клас на ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров". Тийнейджърката и нейни връстници от клуба по фотография към Младежки център - Хасково, с ръководител Славян Костов, получиха уникалния шанс да представят свои творби за отговорния проект на местната управа.
През май обсъдихме идеята с пиара на общината - Диана Иванова. Тя бе подкрепена и от кмета Добри Беливанов и оттогава моите възпитаници заработиха целенасочено и усилено, и понякога денонощно, коментира Костов. Радващо е, че младите таланти не подходиха документално, а погледнаха художествено и пречупиха кадрите през своя поглед. Има нови гледни точки от Хасково, и това е оригиналното, добави той.

Благодаря ви от сърце, че дадохте всичко от себе си за тези прекрасни снимки на нашия хубав град. Пожелавам ви късмет и много дръзновение през новата година, поздрави авторите Добри Беливанов. Припомняме, че той и миналата година прегърна идеята за подкрепа на млади дарования, и даде зелена улица за творби на млади художници от хасковски школи, за календара за 2016-а.

Най-малкият фотограф със снимка в календара е 14-годишният Павел Данев, а трима от творците са вече студенти. Всички те получиха възпоменателен плакет от община Хасково.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?