Следвайте ни

Хасково прави общ проект с исландска община 

viber icon

Хасково може да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ  по проект за климата, заедно с исландската Мосфетълсбайр и нашите Стамболово и Маджарово. Това ще стане ако днес ОбС даде съгласие  да се разработи проектно предложение по програмата „Опазване на околната среда и климатични промени“.

Откритата процедура по програмата цели местни общности да се адаптират към промените в климата.  Финансират се разработки от 200 000 до 500 000 евро, а с  тях трябва да се повиши капацитетът на местната администрация и да се приложат мерки в областта на транспорта, отпадъците, енергетиката и др. сектори. 

Докладната на кмета Станислав Дечев е извънредна,  за заседанието са предвидени още 2 такива. 

Днес съветниците ще решават още да се отменят две наредби- за придобиването и отглеждането на кучета, както и тази за дейността на религиозните организации. Заседанието започва в 9 часа при спазване  мерките  за безопасност в условията на извънредна заради Covid-19 ситуация.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?