Следвайте ни

Хасково получи 800 000 лв. за ремонт на водопроводи от МРРБ 

viber icon

Два основни водопровода в Хасково ще бъдат ремонтирани, след като общината получи близо 800 000 лева от Министерството на регионалното развитие. 

С парите ще се извърши реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по ул.“Македония“, в участъка  от бул. “Освобождение“ до бул. “Васил Левски“. За този проект кметът Станислав Дечев и министър Петя Аврамова подписаха споразумение за целево финансиране в размер на 529 000 лева. Водопроводът на ул.“Македония“ е силно амортизиран, постоянно аварира, а това води до нарушаване на водоподаването и сериозни загуби на вода. Затова по настояване на община Хасково и с помощта на държавата пред тази година се предприема цялостна смяна на водопровода с дължина 1250 м. Предстои да бъде обявена обществена поръчка.

Вече има избран  изпълнител за проекта  за изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“ в частта от „Стария басейн“ до ул.“Панорама“. Споразумението за целево финансиране на този проект е на стойност 248 000 лева. Проектът е част от ремонтите на водопроводи, които започнаха в града през м.г. и ще продължат и през тази.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Средко

Средко

25.03.2021 | 09:42

Вчера велоалея,миналия ден тролеи, по миналия......,днес пари за водопровод, утре билет за Марс. А билетите за пловдивските и македонските са ежедневни. Това последното е новина защото няма лъжа у се изпълнява по план.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?