112
Следвайте ни

Хасково поиска стоте декара на бившя танков полк

viber icon

С 37 гласа "за" общинските съветници на Хасково потвърдиха решението от 2016 г. за стартиране на процедурата по безвъзмездно придобиване на близо 100 декара от бившия танков полк. Докладната бе внесена от кмета Станислав Дечев.

Както вече писахме, преди няколко дни Министерството на отбраната е съобщило с писмо до местната администрация, че е готово да прехвърли на общината безвъзмездно военния имот с отпаднала необходимост.. Казармите са в района между улиците "Дунав“, "Ком", "Елешница" и булевард "Васил Левски". Някогашните армейски сгради сега се рушат и са опасни за здравето и живота на хората. Преди 2 г. се срути част от оградата на казармата на улица "Ком" и уби 57-годишен Хасковлия.

Кметът Станислав Дечев коментира, че се надява имотите бъдат придобити най-скоро. Процедурата може да отнеме между 3 месеца и половин година."Мотивите в искането си остават непроменени от 2016 г.​ Теренът е прекрасно място за изграждането на автогара, младежки център, спортен комплекс и парк", подчерта градоначалникът.

"В исторически план тези имоти са били собственост на община Хасково. Няма лошо министрите, които ги връщат на града, да бъдат удостоени с почетния знак на Хасково", отбеляза общинският съветник Георги Пеев.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Биткойнър

Биткойнър

08.10.2021 | 15:34

Как лесно и бързо да печелим криптовалута Биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?