25
Следвайте ни

Хасково още е в тъмночервената зона на ковид картата 

viber icon

В страната коронавирусът отстъпва, но Хасковска област все още в тъмночервената зона. Тук заболелите са 524 на 100 000 души за последните 14 дни. Още 15 области са тъмночервени, а в 11 се отдъхват, тъй като преминаха в червената зона с по- ниска заболеваемост до 500 на 100 000. 

В Хасковска област само за последните два дни новите случаи са 212, а починалите 29. В същото време  новопоставените ваксини са 506,  а процентът на ваксинираните е 21.3 на сто.

Кърджали продължава да е единствена в жълто на ковид картата на страната. Според  местни лекари обаче причината е във факта, че поне половината от населението липсва, то е в чужбина, данните се смята на база брой жители. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?