Следвайте ни

Хасково купува компютри за учениците от социалните заведения

viber icon

22 деца и младежи от социалните центрове в Община Хасково ще получат лаптопи и таблети, за да  могат да учат дистанционно, ако се наложи. Средствата са  от Министерството на труда и социалната политика по проект, финансиран от фонд „Социална закрила“.

Община Хасково кандидатства с проект за купуване на 9 лаптопа, 13 таблета, 3 мултифункционални устройства за децата и младежите от II до XII клас, настанени в услуги от резидентен тип - „Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“ (ЦНСТДБУ) и „Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания“ (ЦНСТДМУ). 

Целта на програмата е да осигури непрекъснат образователен процес. Тя е част от ангажимента на МТСП да не се преустановява социалната подкрепа на най-уязвимите обществени групи при преодоляването на пандемията от COVID - 19. С подкрепата ще се повишат шансовете на младежите от социалните услуги за преминаване в следваща форма на обучение, професионална квалификация по професия и реализацията им на пазара на труда.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?