Следвайте ни

Хасково купува багер за горски пътища 

viber icon

Специализирана техника за прокарване на горски пътища купува Община Хасково. Тя ще се снабди с комбиниран багер-товарач с прикачен инвентар, който ще служи и за санитарно подрязване на дървета  при горски пожари. 

Багерът струва 244 478 лв., а парите са от проекта , който общината изпълнява съвместно с гръцката Суфли по линия на трансграничното сътрудничество. 

По този проект в Хасково бе изградена 29-метрова  кула за ранно оповестяване при пожари. Тя е   снабдена с термален комплекс, който сканира в радиус от 15 км. Работата на системата подпомага дейността на специализираните служби , като ранно предупреждение в случай на възникването на пожар. Също с подкрепата на проекта бе купена и вишка. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?