Следвайте ни

Хасково излиза срещу дрогата днес с кампания и спектакъл

viber icon

Хасково срещу дрогата 2020 организират днес съвместно кметството, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Превантивно-информационен център (ПИЦ) по наркотични вещества – Хасково. Инициативата е за Международния ден за борба с употребата и разпространението на наркотици – 26 юни.

От 11 до 14 ч. ​край старата часовникова кула доброволци от ПИЦ Хасково, ще проведат кампания с информационни материали, свързани с влиянието и вредните ефекти на наркотичните вещества върху човешкия организъм. Ще бъдат разяснени рисковете и факторите, които предпоставят употребата на психоактивни вещества и други актуални проблеми, свързани с наркотичните зависимости.

По този повод на рекламните пирамиди в града ще бъдат поставени информационни винили с послание "За свят без дрога". 

От 19 часа в Образцово народно читалище "Заря 1858" Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните подарява на младите хора от Хасково спектакъла "Ключ за седмото небе" на тукашния  младежки театър "Арлекин". Постановката е посветена на проблема с употребата на ​наркотици.

Спектакълът ще се играе при спазване на всички противоепидемични мерки. За всички деца – участници и гости, са осигурени лични предпазни средства и дезинфектанти.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?