Следвайте ни

Хасково и Димитровград посрещат 2021 г. със заря, без хора

viber icon

Новата 2021 година в Хасково и Димитровград  ще бъде посрещната с празнична заря, която ще започне точно в полунощ, съобщиха от двете кметства.  Заради противоепидемичните мерки срещу коронавирса няма да има традиционните хора и раздаване на вино

Във връзка с опазването на обществения ред в новогодишната нощ кметът на община Хасково Станислав Дечев издаде Заповед, с която възлага на МВР и охранителните фирми, обслужващи общината, да организират опазването на обществения ред и сигурността на гражданите. Забранена е употребата на бойно, ловно оръжие и самоделни взривни устройства. Не е позволено и нерегламентираното използване на пиротехнически средства. Засилен е контролът за безопасност на движението. 

Районните служби  за пожарна безопасност и защита на населението са проверила готовността на противопожарните хидранти, уреди и съоръжения за защита. Задължително е спазването на противоепидемичните мерки, съгласно заповедта на Министъра на здравеопазването от 18 декември 2020 г. 

Кметовете на общините призовават всички жители и гости да бъдат отговорни, да посрещнат Новата година с най-близките си хора и да бъдат стриктни в изпълнението на мерките, които гарантират опазването на личното и общественото здраве. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?