Следвайте ни

Хасковлия заподозрян за убийство на гръцки бизнесмен

viber icon

 

33-годишен хасковлия е задържан във връзка с убийството на гръцкия бизнесмен Янис Макрис, извършено през октомври м.г. Хасковлията е заподозрян като съизвършител на разстрела.

Днес на съвместен брифинг началникът на хасковската полиция комисар Ангел Цанков и зам. -окръжният прокурор Делчо Лавчев, съобщиха, че хасковлията е европейска заповед за арест от Атина, заловен е в жилище на единия от родителите си на 19 т.м., като са взети всички мерки да не пострадат случайни лица. Задържаният, за когото прокуратурата днес е внесла искане за „задържане под стража”, не е бил през цялото време в Хасково. Заповедта за задържането му в Гърция е от април, той не е криминално проявен, но е гравитирал около престъпния контингент. Заплашва го доживотен затвор, според гръцкото законодателство. Цанков и Лавчев отказаха подробности  заради личните данни.

 Според информационни сайтове, Янис Макрис е бил застрелян с няколко куршума през октомври 2018 година в луксозния атински квартал "Вула". Разстрелът е извършен малко след като бизнесменът се качва в колата на жена си, пред дома им.

Макрис е притежавал фирма, предлагаща охранителни услуги и е инвестирал значителни суми в нощни клубове на остров Миконос.

Има подозрения, че убитият е свързан и с трафик на наркотици на стойност 13 милиона долара в Австралия и опит за убийство на престъпен бос в Сидни, пишат още колегите.  

Разглеждането на поисканата от окръжната прокуратура мярка на неотклонение „задържане по стража” е насрочена за 15 часа днес.

Очаквайте подробности 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?