112

Хасковлия с 2 трансплантации изкачи с кауза най-високия връх в Африка

Световният шампион по плуване за атлети с трансплантации Георги Пеев покори най-високия връх в Африка - Ухуру (5895 метра) в планината Килиманджаро в Танзания. Хасковлията съобщи във фейсбук за успеха си.

Пеев, който е с трансплантирани сърце и бъбрек, изкачил върха в 6,36 ч. днес заедно с още трима българи. Той посвещава постижението си за популяризиране на донорството и на целта да има повече трансплантации в България.

"Тази експедиция беше много специална, защото за първи път в света човек с трансплантирано сърце и трансплантиран бъбрек изкачи Ухуру. Заслугата за това е доверието на българската компания ЕкзотикТур и танзанийските им партньори Exuberant", пише Пеев. "Изкачването на Ухуру беше удивително приключение, за което специално благодаря на Иван Масларов от Велинград", допълва той.

"Има смисъл от донорството. Има смисъл от подкрепата към българските лекари. Дано поне на едно семейство, спасило животи, дарявайки органите на свой близък, съм дал чувство на гордост", пише Жоро, който бе и главен редактор на вестник "Хасковска Марица".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?