Следвайте ни

Хасковлия е спряганият за министър на икономиката Асен Василев 

viber icon

Спряганият за икономически министър в новото служебно правителство Асен Василев е роден в Хасково на 9 септември 1977 г. Той вече беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г. Участва в екипа, изготвил предложенията на президента Румен Радев за проекти, които да бъдат финансирани от Плана за възстановяване на България. За това се смята, че президентът отново ще му повери ресора.

Василев е завършил е Харвардския университет, специализира бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School. Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност. От 1999 до 2004 г. работи като консултант в „Monitor Group“ в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застраховането и в редица големи производители на потребителски стоки. 

 

 

Коментари (2)

Български гражданин

Български гражданин

11.05.2021 | 13:32

Академична подготовка достойна за адмирации и несравнима с тази на възпитаници на Стопанска академия в Свищов, които бяха министри от ГРОБ преди това. Трябва да си Мунчо, за да смяташ такъв човек за некадърен!

Отговори
1 0
Мунчо

Мунчо

11.05.2021 | 09:38

Като го гледам абсолютен мунчо, то и да се върнеш тук след такава кариера в щатите, трябва да си просто или не кадърен или мързелив.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?